-->

23.8.2014

Olin hetken turisti

Asia, josta pidän Italiassa: vanhat rakennukset ja kirkot.

Ne ovat osa sitä, mikä tekee Italiasta Italian.

Ei haittaa, vaikka ei ymmärrä mitään arkkitehtuurista. Ei haittaa, vaikka ei ymmärrä mitään historiasta. Ei haittaa, vaikka ei ymmärrä mitään taiteesta. Ei haittaa, vaikka ei ymmärrä mitään mistään. Linnat, palatsit ja kirkot tekevät joka tapauksessa vaikutuksen. Jos kuitenkin löytyy tietämystä jostakin asiasta, näistä paikoista saa epäilemättä enemmän irti.

Vierailin taannoin Torinon lähellä Stupinigissa, jossa sijaitsee eräs vaatimaton palatsi, Palazzina di Caccia. Se rakennettiin 1700-luvulla kuninkaalle ja kuningattarelle (tuohon aikaanhan Italia ei ollut vielä yhdistynyt, vaan alueella oli useita pieniä valtioita). Tyylikäs palatsi, ei varmaan ollut hassumpaa elellä siellä. Nykyään pienen pieni osa palatsista on avoinna yleisölle museotyyppisesti. Ellen ole ihan väärin ymmärtänyt, palatsi on myös Unescon maailmanperintökohde. 

En tiedä, mitä toi poro tuolla katolla tekee!

Melkein ku mun olohuone.

Hei vaan!
 
Stupinigista matkui jatkui Torinoon kukkulalle, jolla sijaitsee Basilica di Superga. Tämä 1700-luvulla rakennettu kirkko oli näkemisen arvoinen. Kirkon sisällä pääsi pientä maksua vastaan kiipeämään ylös rappuset kirkon katolle, josta näki kuta kuinkin koko Torinon. Kirkon takana sijatsee muistomerkki lentokoneonnettomuudessa menehtyneille. Kuutisenkymmentä vuotta sitten tapahtui onnettomuus, jossa lentokone iskeytyi kukkulaan lähelle kirkkoa ja kuten arvaatte, eihän siinä rytinässä kukaan hengissä selvinnyt. 

Kirkon portailla. Melkein kirkkoon sopiva vaate jne.

Yläilmoissa!
 
Asiallisesti kulmat rutussa.

Torino illalla on myös aika jees. Vähemmän ihmisiä kuin päivällä ja kaikki nätisti valaistu. Torino on kyllä Italian kaupungeista sellainen, jossa joku suomalainen (kuten minä) saattaisi viihtyä pidemmänkin aikaa. Ei liian kaoottista...vain vähän. 

Kun oikein tihrustaa, voi taustalla nähdä Molen.

Po.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.