-->

22.8.2014

Miksejä

Kysymys kuuluu: miksi?

  • Miltei kaikki maksavat käteisellä. Ihan ymmärrettävistä syistä, sillä kaikkialla ei ole edes mahdollista maksaa kortilla. Eräässä vaatekaupassa edelläni asioinut maksoi kortilla ja pin-koodin lisäksi laittoi allekirjoituksen kolmeen eri kuittiin. Kolmeen. Vaatekaupassa. Vaikka kaikki maksavat käteisellä, vaihtorahaa ei ikinä ole.

  • Kaikkialla kahvi ei ole hyvää.

  • Myös jäätelön laatu vaihtelee. Se on sentään aina hyvää, mutta joissain paikoissa parempaa kuin toisissa.

  • Olen ihan hajalla. Okei, en ihan, mutta aika pitkälti. Leikin eilen ihan innoissani lasten kanssa puistossa naurettavan tunnin, ja selkäni sekä niin kutsutut käsilihakseni ovat tänään kipeät, yhyy. Olen vasta 21. Miten ihmeessä minua iäkkäämmät lasten kanssa tekemisissä olevat jaksavat liikutella itseään?

  • Puhelinyhteys toimii kovin vaihtelevasti tai sitten se ei toimi.

  • Lastenelokuva alkaa kello kymmenen illalla elokuvateatterissa. Herranjestas siis, lastenhan pitäisi olla siihen aikaan nukkumassa. Vaan ei. Mä menen aikaisemmin nukkumaan kuin monet lapset ja nukun pidempään. Miten nämä selviää niin säälittävillä yöunilla!

  • Tienviitat on ihan syvältä. Ensinnäkin niihin ei ole läheskään aina merkitty, montako kilometriä jonnekin kaupunkiin on matkaa. Toiseksi, jos kilometrit on merkitty, ne eivät välttämättä ole paikkaansapitäviä. Olet esimerkiksi suuntaamassa kaupunkiin X ja näet viitan, jonka mukaan sinne on 32 kilometriä. Jatkat eteenpäin oikeaan suuntaan ja seuraavan kyltin mukaan tähän kaupunkiin X onkin matkaa 34 kilometriä. Mitä helvettiä! Kolmanneksi tienviitoihin on heitelty ihan satunnaisesti kaupunkeja. Jos olet lähellä jotakin vähän isompaa kaupunkia, ei tienviittaa juuri sinne välttämättä ole. Sen sijaan on tienviitta jonnekin kaupunkiin, joka on viidensadan kilometrin päässä.

  • Moottoritiellä varoitetaan käynnissä olevista tietöistä, jotka ei oikeasti koskaan ole käynnissä. Ehkäpä siksi tiet ovatkin paikoitellen hieman kuoppaisia.

Niin, haluaisin vain tietää, että miksi. Tuo kysymyssana on näköjään tarttuvaa sorttia. 

Myös julkinen liikenne on yksi erittäin iso miksi. Tässä meidän kylän juna-asema, joka ei ole ollut ihan hetkeen käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.