-->

26.5.2014

Jalkapallo vs. Jääkiekko

Jääkiekko on nyt niin ajankohtainen teema, että ihan onnittelen itseäni. Pitää kyllä myöntää, että eilisen MM-finaalin lopputulos ei hetkauttanut mua yhtään millään tavalla.

Mainittakoon nyt, että en erityisemmin pidä jalkapallosta enkä liiemmin jääkiekosta. Mielummin kirjoittaisin että kyllä, vihaan sekä jalkapalloa että jääkiekkoa, mutta se olisi jo liian rajua. Joka tapauksessa, en osaa kummankaan pelin sääntöjä enkä näe itse pelaamisessa mitään, mikä herättäisi mielenkiintoni. Ja kyllä, olen myös urheilullisesti jokseenkin lahjaton kaikista näkövinkkeleistä.

Kuten kaikille lienee selvää, jalkapallo, il calcio, on Italiassa enemmän kuin vain pallon potkimista. Se on kulttuuria, eikä siitä voi olla pitämättä. Senpä takia en viitsi ilmaista italialaiselle mielipidettäni pelistä kovin suorasanaisesti. Jotain hienotunteisuutta sitä olla pitää, ei mennä tosta noin vaan toisen henkilökohtaista aluetta torpedoimaan!

Tietenkin oletin, että au pair -perheessäni olisi toinen toistaan fanaattisempia jalkapallofaneja. Katin kontit! Ne on kaikki yhtä hulluina jääkiekkoon, l'hockey su ghiaccio, kuin suomalaiset. Tähän en ollut varautunut. Missään maailmankolkassa ei pääse eroon tuosta keppitappelunakin tunnetusta lajista.

Nyt on nimittäin niin, että laaksossa, jossa perhe asuu, jääkiekko on 33792037x suositumpi harrastus kuin jalkapallo. Perheen vanhemmat ovat harrastaneet jääkiekkoa ja itse asiassa tutustuneetkin sen parissa. Perheen äidin joukkue menestyi aikoinaan kansallisissa mestaruuskilpailuissa ja olivatpa he olympialaisissakin pelaamassa. Perheen lapset jatkavat perinnettä ja käyvät jäähallissa luistelemassa. Kun tarkemmin ajattelee...ihan hupaisaa oikeastaan, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.