-->

5.5.2014

Hä? vol. 2

Mistä aloittaisin?
  
Kuulemma nuoret ja reippaat, pääasiassa tytöt, tapaavat lähteä au pairiksi. Miksi? No kun ne uudet kokemukset ja paikat (baarit), vapaus, kielitaito ja lapset!!! En mieltänyt au pairiksi tai vaihtariksi lähtemistä itselleni sopivaksi, vaan enemmän pidän perusreissaamisesta. Niin. Paitsi että...

Kuinkas sitten kävikään? Viime kesänä päätin, että seuraavan kesän olen Italiassa au pairina, mitä muutakaan voisi tehdä nuori ja reipas tyttö? En ollut aiemmin tullut ajatelleeksikaan, että ei au pairina välttämättä tarvitse olla kokonaista tai edes puolikasta vuotta – hieno oivallus, Hermanni! Monet perheet haluavatkin au pairin kesän ajaksi, kun vanhemmilla on töitä ja lapset puolestaan ovat lomalla.

Mielelläni tietenkin olisin Italiassa kauemminkin, vaikka loppuelämäni. No joo, katsotaan, oonko tätä mieltä vielä syksyllä. Oli miten oli, Suomessa mulla on kaikesta huolimatta opiskelu- ja työpaikka sekä asunto, jota jonotin haloo kokonaisen vuoden. Asunnostani en kuulkaa luovu, paitsi sitten kun saan viran Oikeusministeriöstä (ja ennen sitä on valmistuttava), haha.

Kesä, l'estate, on myös aika turvallinen ajanjakso ellei maanjäristys satu yllättämään. Ensinnäkin kesä kestää aina aivan liian vähän aikaa, joten homma on ohi ennen kuin ehtii saada vitosen silmään (kirjoitan minä, joka ei edes osaa käyttää manuaalivaihteita!). Toiseksi kesätöitä ei riitä Suomessa kaikille, kun taas au pair -perheen löytää aina. Ja kolmanneksi: konkurssi on varma mutta lyhytaikainen. Kesän jälkeen voi taas alkaa tasapainottaa talouttaan.

Siinäpä vähän taustaa. Viimeistään nyt pitää myös mainita, että au pair -perhe vaikuttaa aivan mahtavalta! Todella innostuneelta ja lämminhenkiseltä. Kysyin heidän mielipidettään siitä, että kirjoitan blogia Italiassa ollessani, koska tämä tietenkin väistämättä liittyy myös heihin. He olivat otettuja siitä, että kirjoitan tätä, on kuulemma vain ilo heille! Jee! 

Lisää muisteloita! Kuva on otettu San Marinossa, mutta kuvassa ei ehkä ole San Marino, vaan Italia...tai ehkä molemmat? En tiedä.

2 kommenttia:

  1. Minne päin olet menossa au pairiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjois-Italiaan Torinon provinssiin. Kirjoittelen tuosta alueesta jossain vaiheessa oman postauksensa!

      Poista

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.