Askel 1
Olet siis päättänyt
lähteä auppairiksi. Voi myös olla, ettet ole vielä ihan varma,
joten itsenäisesti lähteminen on sinänsä hyvä vaihtoehto. Näin
et maksa järjestölle jopa satoja euroja turhasta. Netistä löytyy
vaivattomasti googlailemalla useita sivustoja, joilla au pair
-kandidaatit etsivät perhettä ja toisin päin. Itse käytin Aupair Worldiä ja totesin sen toimivaksi & helppokäyttöiseksi.
Tee vastustamaton profiili ja aloita kuumeinen etsintä!
Askel 2
Koska profiilisi on
loistava, saat useita yhteydenottoja. Näiden lisäksi bongaat itse monta potentiaalista perhettä. Miten suorittaa karsinta?
Muutamia keinoja siihen ovat seuraavat:
- Tutki perheen profiili huolellisesti. Tekstin sananvalinnat, sävy, oikeinkirjoitus (nämä kaikki siis, jos kirjoittaa äidinkielellään) ynnä muut sellaiset seikat kertovat paljon kirjoittajastaan.
- Millaista kielitaitoa perhe edellyttää, mitä kieliä lapset osaavat, entä sinä?
- Jos perhe kirjoittaa sinulle henkilökohtaisen viestin, se on ehdottoman hyvä merkki! Au pair worldissä on ainakin helppo lähettää sellainen "vakiohakemus" kiinnostavalle au pairille / perheelle. Se vaatii yhden klikkauksen. Henkilökohtaisen viestin kirjoittaminen vie ehkä muutaman minuutin, mutta puhuu kyllä puolestaan.
- Mitä paremmin perhe vastaa toiveitasi (lasten lukumäärä ja iät, perheen asuinpaikka, työtehtävät, työn aloitus- ja lopetusaika jne), sitä luultavimmin se on passeli. Yksinkertaista, eikö?
Askel 3
Jäljellä on nyt toivottavasti parhaat perheet. Vaihda heidän
kanssaan yhteystietoja ja aloita virtuaalinen tutustuminen. Kysele
tarkemmin kaikesta, mitä vaan ikinä tulee mieleen. Samalla
viisastut sen suhteen, onko perhe etsimäsi.
Askel 4
Bingo! Olette löytäneet romanttisesti toisenne. Mitä seuraavaksi?
- Varmistu mahdollisuuksien mukaan henkilöiden aitoudesta. Netti on ihmeellinen paikka, siellä ei ole kaikki aina ihan sitä miltä ensisilmäyksellä vaikuttaa! (Tämä oli osuus nimeltä mediakasvatus.) Toisaalta netti on myös hyvä paikka siitä, että sähköposti, facebook, skype ja kumppanit mahdollistavat nopean viestinnän ja ehkä myös henkilöyden varmistamisen. Molemminpuolinen aktiivisuus on hyvä juttu.
- Tehkää kirjallinen sopimus, jossa on maininta ainakin seuraavista: osapuolet henkilötietoineen, työn kesto, korvauksen suuruus viikko- tai kuukausitasolla, mahdolliset lomat (etenkin, jos kyseessä pidempi pesti), maininta täysihoidosta ja pieni kuvaus au pairin huoneesta, työtehtävät, päivittäinen työaika, vapaapäivä(t), oikeus saada perusterveydenhuolto, matkustuskustannukset ja irtisanomis- / irtisanoutumisperusteet.
- Varaa lentoliput ja fiilistele!
Kaiken kaikkiaan aika helppoa siis. Lista kenties on ei ole täydellinen
vaikka itse sen teinkin, joten kommentoikaa ihmeessä jos haluatte
lisätä jotain! Seuraavassa postauksessa on luvassa vähän tähän
liittyen vinkkejä nettisivuista, jotka on ainakin mulle ollu
hyödyksi aupparointiin liittyvissä asioissa.
Ei muuta kun in bocca al lupo – onnea
matkaan!
Vähän vielä kuvitusta kehiin! Tämä kuva puski ensimmäisenä googlen kuvahakuun, kun hain kuvaa sanalla la ragazza alla pari eli au pair. Kuva on cd-levyn kansi. Vaikka kyseessä onkin taiteellinen tuotos, herää kysymys, miksi moinen kuva tuli tuolla hakusanalla ensimmäisenä ja mitä se meille kertoo? Hehe, lähtekää vaan kaikki auppareiksi! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.