-->

6.6.2016

Kuningattaren huvilalla


Jos pitää historiasta ja taiteesta, Italiasta kumpaakin löytyy loputtomasti. Ei tarvitse erityisesti edes mennä minnekään, usein ympärilleen katseleminen riittää. Linnoja, huviloita, kartanoita, palatseja ja kirkkoja on joka puolella. Joitain kohteita nähdäkseen on mentävä sivummalle, jonne ei välttämättä julkisten kyydissä pääse. Moniin paikkoihin on myös sisäänpääsymaksu (kirkkoihin harvemmin), joka saattaa toisinaan olla melko korkea. Olen pulittanut reilusti yli kympinkin siitä, että olen nähnyt valtavasta palatsista pari hassua salia. 

Sunnuntai-iltapäivän satunnaiseksi vierailukohteeksi osui Kuningattaren huvila, Villa della Regina, jonka olemassaolosta en aiemmin edes tiennyt. Paikka on siitä mahtava, että se sijaitsee kävelymatkan päässä Torinon keskustasta eikä sisäänpääsymaksua ole. Heti sisään astuttua tultiin tosin tarjoamaan karkkia - Kuninkaallista Pastillia, antakaa mun nauraa - ja koska ilmaisia karamelleja ei ole, kuuntelimme kymmenen minuuttia selostusta kuninkaallisista tuotteista, jotka ovat hyvin ainutlaatuisia. Näin kompensoitui sisäänpääsyn maksuttomuus. 

Huvilan sisällä pääsi kävelemään läpi useamman upean salin. Kierros jatkui ulkona jokseenkin villiksi päässeessä puutarhassa. Löytyipä puutarhasta myös viiniviljelmä. Parasta kuitenkin oli sekä huvilasta että puutarhasta avautuva näkymä vuorten ympäröimään Torinoon.

Vaikka näin maanantaina fiilis ei aina kovin kuninkaallinen olekaan, hyvää viikon alkua siitä huolimatta, arvon lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.