-->

16.6.2016

Huviretkeilyä, viiniä ja sekaisin kieliä


Osa Italian kiehtovuutta on ehdottomasti sen monipuolisuus. Kun arkea elää loppujen lopuksi aika pienissä ympyröissä ja samoissa maisemissa, melkein unohtuu, kuinka erilaista sadankin kilometrin päässä saattaa olla. Sen huomasi päivävisiitillämme Langhe-nimiselle alueelle. Langhe ei ehkä kerro paljonkaan; Barolo, Nebbiolo, Barbaresco tai Moscato sen sijaan saattavat kuulostaa tutummilta. Langhe on yksi maailman kuuluisimpia viinintuotantoalueita, jonne tuleekin turisteja ympäri maailman. Turismi ja alueen tunnettuus näkyvät myös hinnoissa. Kovin edullisesti ei syö, juo eikä nuku. Puitteet kyllä kompensoivat hintaa. Miinuspuolena voisi myös mainita sen, että oma kulkupeli on melko välttämätön kylien välillä liikkumiseen, jos haluaa nähdä useamman paikan. Yhdessä pienessä kylässä tuskin saa kulumaan edes puolta päivää, muualla kuin ruokapöydässä.Edellisestä huolimatta Langhe on kertakaikkisen ihastuttava. Olisi ehkä väärin kirjoittaa aina yhtä upea. Päivän aikana nimittäin satoi, paistoi, oli pilvistä, tuulista ja kaikkea mahdollista. Sillä auringonpaisteessahan kaikki näyttää paljon nätimmältä. Kuviltelkaa syksyinen Langhe, ruska auringonpaisteessa


Oman vivahteensa meidän visiittiin toi brasilialainen tyttö, joka puhui vain portugalia ja selitti vaikka mitä tarinaa ihan tosissaan. Yritin epätoivoisesti saada mongerruksesta jotain selvää ja vastailla italian ja espanjan sekoituksella. Keskustelua syntyi kuin syntyikin, vaikka kommunikaatio olikin aikamoista komediaa.

 
Ps. Vanhempi postaus, jossa lyhyesti samasta aiheesta, löytyy täältä. Oi niitä aikoja, kun oli vielä järjestelmäkamera – eli aikaa ennen murtovarkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.