-->

26.7.2014

Muumioita ja muuta

Tein pienen turistikierroksen Torinossa ja olin varsin kultturelli. Kävin nimittäin museossa, nimeltään Museo Egizio, jossa on esillä kaikkea muinaisegyptiläistä. Wikipedia tietää kertoa, että tämän aihepiirin museo on maailman toiseksi merkittävin sitten Kairon museon. Torinon museo on ikävä kyllä remontissa seuraavat pari vuotta ja sisäänkäynti on tällä hetkellä osa työmaata. Lippuluukku on ovelasti piilotettu ja kun huokean piljetin on saanut ostettua, on mentävä vielä ulos, käveltävä pihan poikki ja laskeuduttava alas liukuportaita. Niin italialaista!

Ensivaikutelma: ihan jees, mutta en tiedä mitään muinaisen Egyptin historiasta, terveisin maailman paras koulutusjärjestelmä. Onko sitä joskus opiskeltu? Ehkä multa on vaan mennyt pahasti ohi? Täällä Egyptin historiaan opiskellaan kuulemma ala-asteen toisella luokalla. Okei. Meillä ei... Museon annista sai kyllä paljonkin irti ilman historian tuntemusta. Esillä oli muinaisegyptiläisten taidetta, kirjoja, arkisia esineitä – ja mikä parasta, muumioita! (Kuvia alempana. Älä katso, jos olet herkkänahkainen.)

Erityismaininnan haluan antaa museon tyylikkäille, siisteille ja nykyaikaisille vessoille. Sellaisia kun ei täällä oikeastaan ole, paitsi muinaismuseossa, miten hupaisaa. Museon vessat olivat jopa liian modernit minun makuuni. En oikein tykkää vessoista, jotka huuhtelevat itse itsensä omia aikojaan. Kun mä haluan painaa sitä nappia! No joo, se vessoista. Mainittakoon vielä, että museo on maanantaisin kiinni, jos joku epäonninen joskus menee viikon alussa ovea kolkuttelemaan.

Aloitetaan vähän kepeämmällä setillä. Mitä tää äijä tekee??
Kattokaa kuinka soma!

Yksi osa museosta on täynnä näitä tällaisia patsaita.

Nämä maskit oli tarkoitettu kuolleiden naisten kasvoille.
Ehta muumio!
Miksi se on kuollut tuohon asentoon? Haluaisin vain tietää.

Muinaisen Egyptin keskellä mua jotenkin huvitti noi Ikean kassit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.