-->

8.7.2016

Merenalaista eloa ja muita turistitunnelmia - Genova 1

Pitkään ajatuksissa ollut miniloma Genovaan, Kristoffer Kolumbuksen oletettuun synnyinkaupunkiin, toteutui viimein. Tässäpä teille ensimmäinen otos valittuja paloja reissusta.

Seikkailutunnelmaan päästiin heti, kun oltiin hypätty junasta pois. Olimme varanneet airbnb-kämpän, jonka etsiminen varsin sokkeloisesta keskustasta oli jo sinällään kokemus. Aika monelta ihmiseltä kysyimme neuvoa, ennen kuin oikea kuja löytyi. Mulle airbnb oli ensimmäinen kokemus laatuaan ja vakuutuin kyllä täysin. Kun asunnon vuokraa paikalliselta, pääsee oikeasti kurkistamaan millaisissa mestoissa kohteessa elellään. Meidän kämppä oli vanhan Genovan ytimessä. Asuntoon kiipeäminen kapeita, jyrkkiä portaita meni urheilusuorituksesta – en voi edes kuvitella, miten moisiin asuntoihin voi muuttaa. Tilaa ei ole, ei sisällä eikä ulkona. Kämpän oveen oli kuitenkin kiinnitetty niin söpöjä kuvia, että olisin voinut valita asunnon minilomalle ihan vain niiden perusteella.  


Jätimme asuntoon ylimääräiset tavarat ja kiiruhdimme ensimmäiseen kohteeseen, yhteen Euroopan suurimmista akvaarioista. Meillä oli strategia: mennä akvaarioon lounasaikaan. Se toimi. Ei käynyt kateeksi niitä, jotka sunnuntaina aamupäivästä jonottivat akvaarioon parinsadan metrin mittaisessa ihmismassassa auringon paahtaessa. Meidän akvaariokäynnin aikana muita vierailijoitakin oli inhimillinen määrä ja onnistuimme näkemään kaiken haluamamme tallotuksi tulematta.

Akvaarion jälkeen otimme ulkona vain muutaman askeleen, kunnes olimmekin jo seuraavassa vierailupaikassa, Biosferassa. Kyseessä on kasvitieteellinen pallura, jonka sisälle on rakennettu trooppiset olosuhteet. Biosferasta löytyy eläimiä ja kasveja aina piraijoista papukaijaan ja kanelipuusta pippuripuuhun.                               
Koska meillä oli jostain supertarjouksesta bongatut liput, jatkoimme turisteilua ja nousimme maisemahissillä korkeuksiin katselemaan maisemia. Kyllä vain lämmitti sydäntä KONE-teksti hissin kyljessä. Hissin sisälläkin lämmitti, tosin vähän eri syystä. Lämpötila oli varmastikin yli neljäkymmentä astetta. Maisemat eivät olleet erityisen ikimuistoiset ja hissin laskeuduttua olikin helpotus päästä täyteen ahdetusta, hiostavasta hissistä ulos.
Ilta kului Genovan kapeita katuja ihaillen sekä syöden, mitenkäs muutenkaan. Ulkomaalaisten määrä katukuvassa tuli yllätyksenä; oli kujia, joilta ei löytynyt italialaisen italialaista. Joissain kohdin meininki vaikutti vähintäänkin epämääräiseltä, eivätkä kapeat ja hämyiset kujat varsinaisesti houkuttele lähtemään yksin iltakävelylle. Tuntui kuin olisi lähtenyt kauemmaskin matkalle.
Aperitiivilla ja illallisella kävimme airbnb-vuokraemäntämme suosittelemissa paikoissa, jotka olivat vierekkäin somalla pienellä aukiolla. Aperitiivi nautittiin sisätiloissa, olisi ollut sääli jättää niin tunnelmallinen paikka kokeilematta. Paikka oli rakennettu vanhaan kellariin ja sisustettu sen mukaan. Illallinen sen sijaan syötiin pimenevän iltataivaan alla. Tässä vaiheessa aloin olla jo aika väsynyt – yritin kahdesti kaataa vettä pullosta, jossa oli korkki… Ehkäpä tässä onkin riittävästi tälle kertaa, seuraavaan osaan asti näkemiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.