-->

18.7.2016

Jos motarilta lähdet nyt, niin takuulla yllätytMeille oli tulossa perjantaina vanhempani Suomesta käymään. Lähdin töistä vähän aikaisemmin, jotta pääsimme lähtemään lentokentälle, koneen kun oli määrä laskeutua Milanoon kuuden maissa. Työkaverini kanssa katsottiin air traffic -sovelluksesta, että kone oli lähtenyt Helsingistä. Oltiin moottoritiellä, kun viideltä puhelin soi. Kone oli palannut takaisin Helsinkiin teknisten ongelmien vuoksi. Parempi niin kuin antaa koneen räjähtää ilmassa, pähkäilimme. Mutta mitä tehdä, kun saapumisajasta tai edes -päivästä ei ollutkaan yhtäkkiä varmuutta, eikä meidän kannattanut palata kotiin enää tuossa vaiheessa?

Vaihdettiin moottoritie tavalliseen, joka vei meidät Candeloon. Siellä haisteltiin hetki historiallisia tuulia keskiaikaisessa korttelissa. Candelosta jatkettiin Biellaan, joka on tunnelmallinen, pienehkö kaupunki. Nautittiin aperitiivit vanhan keskustan aukiolla ja otettiin joku hissin ja ratikan välimalli, joka vei meidät kukkulalta alas uudempaan keskustaan. Siellä sattuikin olemaan jotkut juhlat, oli livemusiikkia, ruoka- ja juomakojua, pomppulinnaa… Illallinen syötiin olutpanimon yhteydessä olevassa ravintolassa, jonka yhdellä seinällä oli ikkuna panimoon. Illallisessa oli kaksi harmillista miinusta. Yksi: En pidä oluesta. Kaksi: Välillä paikka muistutti enemmän päiväkotia kuin ravintolaa.

Ilta meni lopulta niin äkkiä, että vanhempani olivat Italiassa ennen kuin olimme lähelläkään lentokenttää. Hupsista. Mutta mitä tästä opimme? Välillä kannattaa poiketa reitiltä. Aika monta upeaa paikkaa vilahtaa ohi, kun paahtaa moottoritietä kilpaa muiden kanssa.

Keskiaikainen kortteli oli melko rauhallinen...


...muutamaa ravintolaa lukuun ottamatta.

Biella
Etualalla olevalla talolla on ikää 700 vuotta - ja siellä asutaan yhä!
Täällä valmistuu Menabrea-olutta.

Panimoravintolan antimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.