-->

8.8.2016

Riemuloma kukkulallaTerveisiä täältä ihanasta, auringonpaisteisesta Italiasta! Lomalla ollaan, elämä hymyilee ja niin edelleen. Ainoa pikkumiinus on auto, joka on taas rikki. Viime kuukausina ei ole ollut yhtäkään sellaista viikkoa, että auto olisi ollut täysin ehjä ja toimiva maanantaiaamusta sunnuntai-iltaan. Yksi kuukausi oltiin käytännössä moottoripyörän varassa.

Ei, en kuulu niihin, joiden on pakko kulkea autoa pidemmät matkalla autolla. Olosuhteiden pakosta auto sattuu vain olemaan aika välttämätön kapistus täällä 700 metrin korkeudessa. Kylän keskustaan pääsee kyllä kävellen, ja löytyyhän sieltä kaksi kirkkoa, kaksi hautausmaata ja yksi seurakuntatalo. Kaupallisten palveluiden perässä kylälle ei siis kannata lähteä.

Tällä hetkellä Suomi-vieraat mukaan lukien meitä on neljä. Edes Italiassa ei viitsi ihan neljä päällä kulkea moottoripyörällä. Että täällä sitä ollaan. Kukkulalla. Lähin ruokakauppa on noin kuuden kilometrin päässä. Ei paha, vai mitä? Niin, paitsi siinä vaiheessa kun kauppakassien kanssa pitäisi kävellä jyrkkää kukkulan rinnettä lämpötilan ollessa yli 30. Ai niin, onhan meillä kuivaruokaa! Mutta nopeat syö hitaat, meidän muurahaisongelma on eskaloitunut ja pienet vikkelät ötökät valloittaneet kuivaruokakaapit…

Vielä hauskemman tilanteesta tekee se, että koko Italia (ja tarkoitan ihan koko Italiaa) on lomalla. Mekaanikot ovat laittaneet puljunsa kiinni ja kirjoittaneet ovelle ”suljettu loman ajaksi”. Jos joku mekaanikko sattuukin olemaan auki, arvatkaapa millä todennäköisyydellä löytyy varaosien toimittaja, joka ei ole lomalla? Niinpäti niin. Tällä viikolla myös monet tehtaat ovat kiinni. Torinossakin Fiatin valtava tehdasalue on täysin autio, kun kaikki ovat lomailemassa.

No, Italiassa kaikki järjestyy aina. Tavalla tai toisella. 

4 kommenttia:

 1. Voi ei, tsemppiä auton kanssa! Kuten sanoit, asioilla on tapana järjestyä mutta onhan tuo aina vähän tuskaa ennen kuin tietää, MITEN ne järjestyvät :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tuuria; meillä on yksi kaveri, joka on mekaanikko. Hän ei ollut vielä lomalla, tsekkasi auton ja loppujen lopuksi homma oli helppo hoitaa kuntoon... Nyt pääsee taas liikkumaan! :)

   Poista
 2. Kiva lukea toisten lomista, kun itse en ole käynyt Suomea kauenpana.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Täytyypä käydä tsekkaan tuo arvonta!

   Poista

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.