-->

11.8.2016

La mamma - se luontosellainenHieman myöhäisheränneenä tuli pari päivää sitten mieleen, että tulevana viikonloppunahan voisi vaikka tehdä jotakin. Retken. Seikkailun. Minne tahansa paitsi ei rannikolle. Siellä on nimittäin tällä hetkellä noin viisikymmentäviisi miljoonaa ihmistä. Pieni selailu lähialueiden majoituspaikkavalikoimaan osoitti, että ne loput viisi miljoonaa ovat ajatelleet välttävänsä ruuhkat pysymällä sisämaassa. Taisivat sittenkin olla väärässä, sillä myös sisämaassa on tarjolla ei oota.

Mutta vanha kansahan sen tiesi, että ei pidä mennä merta edemmäs kalaan. Ihan tässä kotiterassillakin on viime aikoina ollut tarjolla elämystä kerrakseen, tapahtumien järjestäjänä kaikkien tuttu luontoäiti.


Ensimmäinen elämys oli vähemmän miellyttävästä päästä. Mannerlaatat päättivät vaihtaa vähän mestoja, mikä tuntui neljän magnitudin järistyksenä. Muutaman sekunnin ajan maa – ja talo! – tärisi kunnolla. Tunnelmaa toi myös järistyksen ajan kestänyt sähkökatko. Säilyimme vahingoilta; meillä vain muutama purnukka lenteli vessassa, mutta eräälläkin kaverillamme halkeili asunnon katto.

Seuraava show oli puolestaan astetta coolimpaa laatua. Noin 15 kilometrin päässä meiltä oli ilotulitus, jota katselimme terassiltamme (edelleen olemme siis noin 700 metrin korkeudessa). Hieman lisäefektiä ilotulitukseen toivat juuri niiden yläpuolella villisti iskeneet salamat. Ilotulitussalamashow jatkui usean minuutin ajan.


Tänään aamu alkoi hieman rauhallisemmissa merkeissä. Koska olin jo kuudelta ihan virkeä, päätin mennä terasille aamupalalle viileähköstä ilmasta huolimatta. Niin aikaisin ja niin kiireettömästi heräämistä ei nimittäin tapahdu – öö, koskaan? Siksipä katselinkin auringonnousua tunnin ajan, maiseman vaihtaessa väriä maasta taivaaseen taukoamatta. Postauksen kuvissa hieman tämän aamun tunnelmia.

Näinä päivinä on myös vuoden parhaat mahdollisuudet nähdä tähdenlentoja. Olemme sen verran sivussa, kauempana Torinon valoista, että tähtiä näkyy kirkkaalla säällä uskomattoman paljon. Nyt tähdenlentoaikaan on tietenkin myös hyvät mahdollisuudet ihailla tähdenlentoja omalta terassilta käsin. Tänään on melko pilvetöntä – montakohan toivetta saan illalla esittää tähdenlentojen ansiosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.