-->

31.8.2016

Elokuun lomamuikeat


Mikä voisikaan olla mieltäylentävämpää kuin muistella nyt jo sananmukaisesti muistoksi jäänyttä kesää sateisesta Suomesta käsin? Viimeisen kerran: kuukauden muikeat, tällä kertaa lomatunnelmissa!

  • Torino. Tästä kaupungista ei olekaan vielä tainnut olla blogista kovin paljon juttua… Suomi-vieraiden kanssa käytiin Kuninkaallisessa palatsissa sekä noustiin Superga-kirkolle kukkulalle, josta avautuvat upeat maisemat halki Torinon. Kävin itsekseni myös Carignanon palatsissa; mulla on Torinon alueen museokortti, jolla pääsee vaikka ja minne ilmaiseksi.
Kuninkaallisen palatsin kattotaidetta
Superga
Carignanon palatsi: täällä kokoontui yhdistyneen Italian ensimmäinen parlamentti

  • Alennusmyynnithän alkoivat heinäkuussa, mutta elokuun puolella saattoi vielä tehdä mitä erinomaisimpia löytöjä. Ja minähän tein. 
  • Kesäjuhlat. Oli grillailua, syntymäpäiviä, ferragostoa eli italialaista ”juhannusta” unohtamatta.
  • Lähialueilla seikkailu. Kivenheiton päässä kotoa tutustuttiin Suomi-vieraiden kanssa muun muassa pieneen, hieman kulahtaneeseen palatsiin sekä vesipuistoon. 

Pieni mutta sympaattinen palatsi

  • Monta herkullista aamiaista ja lounasta kotiterassilla, ja melkein yhtä monta makuhermoja hivelevää illallista ulkona. 

Yksi päivän tärkeimmistä aterioista
Yksi päivän tärkeimmistä aterioista

  • Terme. Täällä tuli käytyä peräti kahteen kertaan. Terme on kylpylä, josta löytyy monenlaisia altaita, erilaisia saunoja ja tunnelmallisia rentoutumishuoneita niin sisä- kuin ulkotiloista. Kylpylä on sisustettu tyylikkäästi ja iltaisin valaistus lisää tunnelmaa entisestään. Ruoka- ja juomatarjoilut kruunaavat vierailun, eikä mainitsematta sovi jättää sitä seikkaa, että paikkaan on lapsilta pääsy kielletty…
  • Päärynät, niitä tuli paljon ja kärsimättömän odottelun jälkeen ne jopa kypsyivät!

Vielä hieman raa'ahkot päärynät

  • Vaihteeksi löysin myös itseni Venariasta, jossa ferragostoa edeltävänä iltana järjestettiin perinteisen musiikilla rytmitetyn vesishow’n lisäksi myös ilotulitus. Ihme kyllä näimme molemmat muutaman tunnin odottelun jälkeen, hieman heikosta tiedottamisesta ja aikataulujen puutteesta huolimatta… 


  • Ja ympyrä sulkeutui, kun palasimme syömään vanhaan tuttuun agriturismoon. Ei jäänyt nälkä tälläkään kertaa ei, kiitos kysymästä. 

Ruokailuseuruetta agriturismossa

Tällaisissa tunnelmissa meni mun elokuu – entä teidän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.