-->

19.4.2016

Nousu ja tulosKuuliaisena kansalaisena päätin heti hoitaa virallisen osuuden, kunnanvirastossa ilmoittautumisen, pois päiväjärjestyksestä. Aloitin aamun surffailemalla kunnan nettisivuilla. Löysin monen monta listaa ihmisistä, jotka työskentelevät kunnan eri toimistoissa. Sinänsä mielenkiintoista, kun koko kylässä ei ole edes tuhatta asukasta.

Löysin myös etsimäni: toimisto, jossa voisin ilmoittautua täällä asuvaksi. Auki tänään kahdesta kuuteen. Loistavaa. Haalin laukkuuni kaikki mahdolliset dokumentit, sitä kun ei voi tietää, mitä tarvitaan (luultavasti ei mitään). Lähdin kotoa varmuuden vuoksi kahden jälkeen, jos virkailijan lounastauko olisi sattunut venymään.

Tallustelin auringon paisteessa ylös alas kukkulaa lumen peittämiä vuoria ihaillen. Välillä satuin vilkuilemaan tien reunoille. Olisi ollut parempi olla vilkuilematta. Voin kertoa, mistä tietää olevansa maaseudulla: siitä, kun vastaan tulee enemmän käärmeitä kuin ihmisiä. Urheasti jatkoin matkaani, hyppien milloin mihinkin kuullessani rapinaa villistä luonnosta.

Selvisin kunnantalolle tulematta käärmeen kuristamaksi. Laitoin takin päälleni, jotta en saisi osakseni huvittuneita katseita kesäisten vaatteideni vuoksi. Onhan vasta huhtikuu. Saavuin oikealle ovelle, johon oli nätisti teipattu paperi. Täten ilmoitamme, että toimisto on tänään yhdeksäntenätoista huhtikuuta suljettu.

Näin korkealle hinasin itseni!

Nettisivujen päivittäminen olisi saattanut olla liian tätä vuosituhatta. Ja mikäs siinä, olisinkin varmasti ollut päivän ainoa asiakas. Seuraavassa jaksossa nähdään! Ehkä!

2 kommenttia:

  1. Lähetin sinulle juuri e-mailin ja kyselin, että joko olet Italiassa? Olin omasta mielestä päivittänyt blogisi lukulistaani, mutta ei se näköjään ollutkaan onnistunut. Nyt vasta huomasin, että täällähän on jo useampi kirjoitus :-) Ja saapasmaassa näköjään jo olet. Ja päässyt heti kiinni la via italianaan, kun toimisto olikin kiinni :-) Tsemppiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mailista ja tsempeistä, täällä ollaan! Nyt näytät olevan lukijalistallakin :)

      Poista

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.