-->

29.5.2016

Mitä meille tarjosi Monza?

Lauantai tuli ja lauantai meni Monzassa. Toisinaan kotikulmilta poistuminen tulee niin tarpeeseen, vaikkei lähtisikään kovin kauas. Ihan kuin olisi ulkomailla, huokailtiin. Ja saatiin kyselyitä, mistä päin ollaan kotoisin, kun mulla on niin jännä aksentti. Maaseudulta kenties?

Päivän kulttuuriannoksen meille tarjoili Robert Doisneaun valokuvanäyttely. Sen jälkeen kierreltiin keskustassa, italialaiset kuumuutta valitellen. Käytiin tuomiokirkossa, jonne pääsi sisään hääseremoniasta huolimatta. Mutta olisihan meidän kirkossa käynti ollut liian epäuskottava, ellei yksi olisi pessyt jäätelöstä tahmeita käsiään pyhässä vedessä (tai mikä onkaan tuo vesi nimeltään). 

Seuraavaksi päädyttiin puistoon, jossa oli kojuja täynnä herkkuja: oliiveja, juustoja, leipiä... Me otimme oikein mielellämme maistiaisia ja vakuuttelimme, että palaamme pian ostamaan aperitiivitarpeita. Arvaapa palattiinko. Löysimme valtavan puistoalueen palatseineen ja kukkapuutarhoineen. Aperitiivit pääsivät unohtumaan. Aina siihen asti, että tuli nälkä. Päivä päättyi pitsoihin ja mun kohdalla myös nutellatiramisuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.