-->

25.5.2016

Jekkumaista

Tätä olette takuulla odottaneet. Muistattekin ehkä postauksen kymmenestä faktasta. Sama meininki jatkuu. Saanko esitellä: uskollinen matka- ja asuinkumppanini, Jekku Kissanen.

(1) Jekku on hyvää vauhtia italialaistumassa. Erikoisillallinen syntyy hetkessä bresaola-leikkeleestä.

(2) Jekulla on ensi kuussa synttärit. Koska täällä kaikki juhlivat synttäreitä, luultavasti myös Jekku tekee niin. Vastaanotto kotona, muistaminen lelujen tai ruuan muodossa.

(3) Jekku on nuori aikuinen ja tutkii identiteettiään. Tällä hetkellä kiinnostuksenkohteena on kasvissyönti. Vannoutunut lihansyöjä yrittää vimmatusti syödä lehtiä, mutta bresaola vie voiton.

(4) Jekku syö ruuan lisäksi mielellään myös erilaisia naruja. Oli kyseessä sitten villalanka tai lahjanaru, katoaa se hetkessä parempiin suihin.

(5) Joidenkin mielestä Jekku ei ole viisas. Se ei pidä paikkaansa.

(6) Jekulla on käynyt jo paljon vieraita. Olen hihitellyt vieressä, kun italialainen toisensa jälkeen on maannut lattialla, puoliksi sängyn alla, ihastelemassa tätä viehättävää luontokappaletta.

(7) Kyllä, Jekku saattaa olla ujo. Tai sitten vain taitava huolehtimaan yksityisyydensuojastaan.
 
(8) Lentokoneessa Jekku matkusti hiljaa ja nätisti. Vieressäni istuneet matkustajat eläytyivät kissan lentomatkaan täysillä.

(9) Lentokentällä sen sijaan Jekku sai ennenkokematonta huomiota. Kissaystävä oli hämillään ollessaan huomion keskipisteenä. Rauhoittaakseni tilannetta vein kissan vessaan – jossa soi lintujen viserrys luomassa tunnelmaa. Siinähän se psyyke vasta kissalla meneekin.

(10) Jekku on hyvin säännöllinen, sopusuhtainen ja sopeutuvainen. Ruokalu- ja nukkumisajat ovat samat, mikä auttaa pitämään linjat – oltiin sitten Suomessa tai Italiassa.

PS. Italian ympäriajo saapuu huomenna näille kulmille. Etukäteisvalmisteluista, kuten koulujen sulkemisesta päätellen, 
kaaokseen on yritetty varautua. Innolla huomista odotellen...

2 kommenttia:

 1. Hih, pystyn kuvittelemaan, kuinka Jekku "sekosi" siitä lintujen viserrykestä :-) Mikä lie senkin tarkoitus ? Ehkä rauhoitella levottomia matkustajia.

  Mä tein juuri päättyneellä Italian reissulla ekan kerran tuttavuutta Bresaolan kanssa pizzan päällä. En oikein osaa sanoa, onko mulla sama maku kuin Jekulla. Pitänee maistaa vielä uudestaan ja tehdä sitten johtopäätökset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, todella "rentouttavaa" lintujen viserrystä!
   Me syödään bresaolaa joka viikko :D Bresaolat lautaselle, päälle öljyä, sitruunasta puristettua mehua ja parmesaanilastuja ja illallinen on valmis! Pizzan päällä en olekaan koskaan bresaolaan törmännyt. Muistaakseni mun suuhun bresaola maistui aluksi vähän erikoiselta, mutta nykyään tekee jopa mieli syödä sitä :)

   Poista

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.