-->

25.6.2014

Todistetusti lomalla?

Tällästä täällä.
Kuten olen moneen otteeseen todennut, A on nyt kesälomalla. Ensimmäinen kouluvuosi päättyi pari viikkoa sitten, mutta vasta eilen todistuksen sai hakea koululta. Todistukseen oli merkitty sekä välitodistuksen arvosana että uusi arvosana. Neiti oli parantanut jo ennestään hyviä arvosanoja! Erinomainen todistus kerta kaikkiaan. Sen kunniaksi söimme mitäpä muutakaan kuin kakkua.

Tutkin innoissani todistusta. Oppiaineen lisäksi siihen on kirjoitettu, mistä opetus on koostunut. Esimerkiksi äidinkieltä on kuvattu näin: ”Kuunteleminen, ymmärtäminen ja suullinen kommunikointi; erilaisten tekstien lukeminen ja ymmärtäminen; tekstin kirjallinen tuottaminen ja käsittely; kielen rakenteen tunteminen ja sanavaraston kartuttaminen.” Aika paljon vaadittu kuusivuotiailta, vai mitä?

Todistuksesta selvisi myös viimein kaikki oppiaineet, joita ensimmäisellä luokalla on opiskeltu. Englannin lisäksi vieraana kielenä on ranska, joskin oppitunnit koostuvat lähinnä laululeikeistä. Suurin yllätys oli oppiaine nimeltä tieteet. Siihen sisältyy muun muassa luonnontieteiden ilmiöihin tutustumista, kysymysten tekemistä, vastausten todentamista ja niin edelleen. Mitä oppiaine lienee käytännössä, sitä en tiedä. Aika ylevältä se ainakin todistuksessa kuulostaa.

Todituksen väliin oli laitettu ohjeet toista kouluvuotta varten. Käytännössä A4-kokoinen arkki, johon oli listattu uskomattomalla tarkkuudella tarvittavat opiskeluvälineet. Neljä viivoitettua pikkuvihkoa marginaaleilla, yksi pikkuvihko puolisenttiä kertaa puolisenttiä ruuduilla ja marginaaleilla, värikynät (kaikki tarvittavat värit lueteltu), paperia valokopioita varten, hammasharja ja suoja + talouspaperia (säilytettävä kansiossa) + nestemäistä saippuaa muovipullossa (nämä, jos syö kouluruokalassa)...vain jotain mainitakseni. Ei lisättävää.

Nyt kun todistuskin on saatu, voisi kuvitella, että kouluvuosi on taputeltu ja voi kirmailla vapaasti kesälaitumilla. Väärin! Kesäksi koululaisille pitää hankkia tehtäväkirjat. Ihan kuin se ei riittäisi, että lapset ovat tehneet vuoden 40-tuntista kouluviikkoa. ”Jotta et unohtaisi mitä olet oppinut tänä vuonna koulussa”, lukee kirjojen takakansissa. A:lla on vain kaksi kirjaa, mutta olen kuullut, että joillain on jopa neljä. Jokapäiväiseen ohjelmaamme kuuluu äidinkielen ja matikan läksyjä. Molempia aineita on 50 sivua eli yhteensä sata sivua tehtäviä, jotka kaikki on tehtävä. Poveri, raukkaparat

Tarjolla sahausta ja puita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.