-->

6.6.2014

Rakkautta ensisilmäyksellä

Niin rauhallista ennen lounasaikaa.
Eilen kävin visiitillä Torinossa. Miten upeaa! Tykkään ihme kyllä tästä pikkukylästäkin jossa olen, mutta Torino on kuitenkin suurkaupunki suomalaiselle, Italiassa se on ehkä vaan suuri kaupunki. En tiennyt yhtään, mitä olisin halunnut tehdä tai nähdä, joten pyörin vaan keskusta-alueella.

Piazza Solferino.
J:n isällä eli lasten isoisällä oli eilen synttärit, ja lounastimme saksalaisessa ravintolassa yhdessä J:n, isoisän ja J:n siskon kanssa. Jälleen kerran voin todeta, että näidenkin ihmisten osalta ensitapaaminen oli todella mukava. Ruoka oli hyvää ja palvelu erinomaista. Kerroimme tarjoilijoille, että on isoisän synttärit. Isoisä sai kakkupalaansa kynttilän, ja saksalaisrouva lauloi hänelle saksaksi Paljon onnea vaan. 

Mutta voi Torino, sinne pitää palata. Upeaa arkkitehtuuria, keskustassa on loputtomasti vanhoja, mahtipontisia rakennuksia. Paljon yksityiskohtia, veistoksia ja sen sellaista. Tykkään! Ainoa asia, mistä näissä vanhoissa rakennuksissa en pidä, on saniteettitilojen sijoittelu. Suurin osa kuppiloista ja ravintoloista on katutasossa jossakin liiketilassa, joka on nimenomaan TILA. Paikka, jossa on pöydät ja tuolit ja niin edelleen – vaan ei vessaa. Jos tarvitsee vessaa, on pyydettävä avain henkilökunnalta. Tyypillisesti avain on rautaa ja painaa ainakin puoli kiloa. Tarjoilija neuvoo kiltisti: ”mene sisäpihalle, sitten oikealle, portaat alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle”. Se vasta hauskaa onkin, kun vastassa on kolme samanlaista ovea ja missään ei kerrota, mitä niiden takaa mahtaa löytyä. 

(Alaston) nainen Santa Cristinan kirkon takana.
Oma lukunsa on ovien lukot. Ne ovat miltei mahdottomia avata ja mahdottomia sulkea. Ihan kaikkialla. Jos lukon saakin avattua, ei sitä välttämättä saa enää suljettua. Ja toisinpäin. Ravintoloiden vessoissa olenkin katsonut parhaaksi jättää oven lukitsematta, jos tilanne sen sallii. Ei nimittäin huvita jäädä jumiin jonkun kivitalon uumeniin, jossa ei ole verkkoa eikä wifistä tietoakaan... 

Mikäs muu kuin PO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta!
Kommentit näytetään hyväksynnän jälkeen.